Bespaar kosten door het  inzetten op technische levensduur

In plaats van de economische tijdsduur (5 jaar) maken wij gebruik van de technische levensduur. Dit houdt in dat we de printer langer inzetten. Dit noemen we de technische levensduur. Er wordt dus optimaal gebruik gemaakt van de printer.

Huidige situatie

36-60 Maanden Economische levensduur

Er wordt geadviseerd op basis van economische levensduur apparatuur na 5 jaar te vervangen voor de nieuwe apparatuur waarna de machines worden weggegooid.

MVP

96 Maanden Technische levensduur

Een machine heeft een levensduur van gemiddeld 800.000 prints tegenover  een gemiddeld verbruik van 5000 prints per maand. Theoretisch een levensduur tot wel 96 maanden mogelijk.

Wist u dat

Technische levensduur 

In de ogen van Itec is het pure verspilling om afgeschreven machines elke 5 jaar te vervangen door de allernieuwste apparatuur. De praktijk wijst uit dat de technische levensduur van een machine veel langer is. Itec adviseert om deze levenscyclus van multifunctionals en printers maximaal te benutten.

Meer informatie? Neem contact op.

itec5
Maatschappelijk Verantwoord Printen
itec24
Allerlei oplossingen voor digitalisering

Technische levensduur

Langer inzetbaar, lagere kosten 

De praktijk wijst uit dat machines langer ingezet kunnen worden. De inzetbaarheid kan met 2,5x verlengd worden. Doordat er geen echte innovaties meer plaatsvinden op de hardware maar alleen op de software kunt u langer met een nieuwe printer aan de slag. Door het langer inzetten van 1 machines bespaart u dus enorm op kosten.

Vraag hieronder meer informatie aan!

Vraag direct een offerte aan.

50% MINDER ENERGIEKOSTEN