Duurzaam printen

Aangemoedigd door de EU worden bedrijven verplicht om een duurzaamheids-rapportage aan te leveren: het CSRD. Het MVP concept helpt u om uw printpark gezond te houden en draagt bij aan de EU kriteria van uw Sustainability strategie.

Op al deze wegen is ‘besparing’ de richtingwijzer. Met MVP reduceert Itec op CO2 uitstoot, verpakkingsmateriaal en kosten. Lees hier meer over hoe dit word gerealiseerd.

MVP en Sustainable Development Goals

Er zijn 17 Sustainable Development Goals (SDG) waarmee de Verenigde Naties een uniforme afspraak heeft gemaakt om aan armoede, onrecht, ongelijkheid en klimaatverandering een einde te maken.

Om deze doelstellingen te realiseren en het milieu en klimaat te verbeteren, worden bedrijven en landen geacht om in 2024 een Corporate Sustainability Reporting Directive (CSRD) aan te leveren. Dit toont aan hoe duurzaamheid in uw bedrijf als strategie is ingericht. De EU-richtlijn CSRD voor rapportage over de duurzaamheid van ondernemingen vervangt met ingang van 2023 de bestaande richtlijn voor niet-financiële rapportage Non-Financial Reporting Directive (NFRD).

Maatschappelijk Verantwoord Printen is gericht op het kosten effieciënter inrichten en verduurzamen van uw printpark. Een initiatief dat ook direct een bijdrage levert aan de SDG 12, 13 en 14.

Een bewuste keuze

Maatschappelijk Verantwoord Printen is het overtuigende bewijs dat er meer wegen naar Rome leiden. Op al deze wegen is ‘besparing’ de richtingwijzer. Met MVP realiseert Itec besparingen op 3 verschillende manieren: herinzetten van LongLife machines,  inzetten nieuwe machines op basis van de technische levensduur en digitalisering. Met andere woorden: kiest u voor MVP, dan bespaart u op kosten en milieu.

Benieuwd hoe duurzaam uw organisatie is? Gebruik de checklist!

Duurzaam printen in uw bedrijf? Wij zetten de voordelen op een rij

Op weg naar een verantwoorde printomgeving? Wij hebben tips en weten wat hiervan de voordelen zijn.

Vele nieuwe innovaties in de markt zijn voornamelijk gericht op de software van de machines. De ontwikkeling van printers zelf staat vrijwel stil. De innovaties van de afgelopen jaren zijn baanbrekend geweest in gebruiksvriendelijkheid maar ook bijvoorbeeld de frequentie in het aantal storingen is sterk gedaald.

Met goed onderhoud, diverse software updates en soms een kleine revisie kunt u met Maatschappelijk Verantwoord Printen zo veel mogelijk uit uw printers halen.

 

Uw printpark duurzamer en goedkoper inrichten? Onze adviseurs helpen u graag verder.

Wat MVP voor u kan betekenen

We willen graag samen met u gaan nadenken over wat Maatschappelijk Verantwoord Printen voor u kan beteken. Samen werken op één kantoor of meerdere locaties vraagt om een stevige infrastructuur. Bent u op zoek naar een manier om naast de kosten bijvoorbeeld ook uw ecologische voetafdruk te verlagen? Dan denken we daar graag met u over mee, al één printer maakt het verschil.