In dit artikel willen we graag een multifunctional uitlichten die geheel aansluit bij ons MVP beleid, namelijk de IMC2000. Hoewel eerdere artikelen vooral gefocust waren op softwarematige toepassingen en wat die voor u kunnen betekenen, begint de basis natuurlijk bij de machine waarop de software wordt toegepast.

Vanuit de MVP gedachte streven we ernaar om machines langer in te zetten, op basis van de technische levensduur. Echter door innovatie op software kan dit soms betekenen dat oudere printers niet de nieuwste updates kunnen draaien. De IMC2000 is een van de vernieuwde intelligente apparaten die geheel compatibel is met de vele oplossingen die de markt op dit moment te bieden heeft.

Waar moet een toekomstbestendige multifunctional aan voldoen en wat heeft de IMC2000 om hierop in te spelen? Wij vertellen u er graag meer over.

Het belang van een goede interface

Het onlinegedrag van de bevolking neemt steeds meer toe. Processen worden gedigitaliseerd en de tijd op social media neemt toe. Uit onderzoek blijkt dat zelfs oudere personen steeds meer gewend zijn aan het gebruik van een tablet om bijvoorbeeld op het internet te surfen.

De kracht van een goede interface is dat deze makkelijk te gebruiken is voor iedereen binnen de organisatie. Bekijk bijvoorbeeld eens de demografische gegevens van het personeel binnen uw bedrijf, zijn het vooral oudere of jongere werknemers? Afhankelijk van deze verdeling kan de interface van een printer een grote impact hebben op de efficiency van uw personeel.

De IMC2000 is voorzien van een 10.1 inch touch en swipe Smart Operation Panel, die in gebruik vergelijkbaar is met dat van een tablet. Door de gebruiksvriendelijkheid van deze interface is de Multifunctional toegankelijk voor vrijwel elke leeftijdsgroep. Dit verhoogt direct de efficiency van uw voltallige personeel.

Het Smart Operational bedieningsdisplay is verbonden met het internet en kunt u zelf indelen. Ontdek de mogelijkheden voor apps, achtergronden, bedrijfslogo’s en adviesfuncties om bewuster af te drukken. Stroom bespaart u met de standby stand en een lage TEC-waarde. Een sensor detecteert wanneer de gebruiker de printer nadert. De display wordt automatisch opgestart vanuit de stand-by stand, zodat alle functies direct te gebruiken zijn.

Flexibiliteit door het toepassen van goede mobiliteit

Mobiel printen

Waar u ook bent een opdracht richting uw multifunctional versturen? Indien u een klein bedrijf heeft dan kan dit al bij de IMC2000 zonder enige softwarematige toepassingen. De machine kan namelijk direct contact maken met uw smartphone, tablet of laptop door middel van een app die alleen met deze multifunctional communiceert. Voor grotere netwerken is het nog steeds aangeraden om gebruik te maken van softwarematige toepassingen zoals PaperCut waarmee u niet alleen toegang heeft tot één machine maar de vele andere binnen uw organisatie.

Mobiel printen wordt steeds onmisbaarder binnen onze huidige maatschappij. Vooral nu op afstand en draadloos werken steeds belangrijker is geworden vanwege bijvoorbeeld het coronavirus. Mobiel printen verhoogt de efficiency van een groot aantal workflows, maar ook de mogelijkheid tot flexwerken.

Duurzaam door besparingen op energie

Duurzaam ondernemen is door het klimaatakkoord voor veel bedrijven wettelijk verplicht geworden. Bent u verplicht om een EED-audit uit te laten voeren of nog op zoek naar manieren om uw energielabel C te verdienen? Bekijk dan eens uw printerpark en ontdek wat daarin allemaal te verbeteren valt.

Vanuit de MVP gedachte juichen wij het natuurlijk alleen maar toe dat oude apparaten zo lang mogelijk gebruikt worden, maar gezien bijvoorbeeld de langere opwarmtijd van oudere machines moeten deze in grote bedrijven strategischer geplaatst worden. Zo kunt u energiebesparende machines met korte opwarmtijden beter plaatsen op afdelingen waar minder geprint wordt. Op afdelingen waar printen belangrijker is en de machines dus constant bezet zijn kan een ouder model geplaatst worden zodat deze niet de tijd heeft om af te koelen.

De IMC2000 bespaart energie op diverse manieren. Zo is de scantechnologie vernieuwd, waardoor er zo optimaal mogelijk tegenover een laag energieverbruik gescand kan worden. Maar ook is het stroomverbruik enorm laag tijdens de stand-by modus en dankzij de korte opwarmtijd heeft u alsnog snel een eerste afdruk. Kortom de IMC2000 zal aan al uw digitale workflow vereisten voldoen en u helpen productiever, kostenbesparend en milieubewuster te werken. Dit allemaal maakt de IMC2000 een toekomstbestendige printer, die zijn technische levensduur lang mee kan.