Nog geen jaar na de opening van de vestiging in Amsterdam heeft Itec zijn vleugels ook naar het zuiden uitgeslagen, met de opening van een vestiging in Limburg.

Ruim 33 jaar geleden startte Itec vanuit het hoofdkantoor in Zaltbommel met het aanbieden van (lease-) contracten voor printers en copiers. Inmiddels is het bedrijf uitgegroeid tot een internationale onafhankelijke speler met vestigingen in Nederland, België en Duitsland door zich te specialiseren in het leveren van printoplossingen en beheer van documentstromen aan het zakelijk segment. 

 “Onafhankelijk wil zeggen dat we meerdere merken in onze portefeuille voeren als Ricoh, Konica Minolta, HP en Kyocera. Deze vier grootste merken vullen we aan met wat kleinere namen waardoor we een mooie oplossing op maat kunnen aanbieden”, legt Davide Pedrini, ondernemer Itec Document Center Zuid uit.

“Onze visie is naast het aanbieden van de juiste printer ook te kijken naar de meest economische voorwaarden en de duurzaamste contractvorm.

Wij gaan heel graag lange termijnrelaties aan met onze klanten en daar ligt de rol van de Accountmanager om de vertaalslag van de behoefte om te zetten naar een samenwerking voor de toekomst”.  

Itec Follow me print software

“Wij zijn de grootste onafhankelijk speler van de Benelux. Onze trots is het behouden van regionaal karakter”.

“Wij zetten hiermee een grote stap in een mature markt waar innovaties nagenoeg niet meer plaatsvinden. Wij geloven in het bieden van service en het behouden van het regionale karakter. Dat past bij de visie van lange termijnrelatie. Dichtbij de klant, snelle service respons en zowel letterlijk als figuurlijk ‘het spreken van dezelfde taal’, gaat van Pedrini verder”.

“Om leiding te geven aan het kantoor in Echt hebben we een team van Limburgse collega’s samengesteld, waarbij we hebben gekeken naar kennis, ervaring in de printbranche en het lokale karakter. Door ons te vestigen in Echt geven we een gezicht aan de Limburgse markt en maken we gebruik van gebundelde kracht als geheel”.

Pedrini zal zich samen met zijn team richten op het uitbouwen van de nieuwe vestiging, het uitbouwen van het klantennetwerk en het opzetten en onderhouden van nieuwe projecten in regio Limburg.