Bent u zakelijk op zoek naar een goede all-in-one printer? Er zijn veel goede printers te vinden, het loont om tijd te besteden aan uw keuze. Welk soort printer past het beste in uw organisatie en welke all-in-one printer is voor uw bedrijf het meest kostenbesparend?

Vergelijk all-in-one printers met elkaar en kies de beste all-in-one printer voor uw organisatie. Lees hier alles over waarom all-in-one printers vergelijken voor de meeste ondernemingen de beste optie is.

In dit blog staan we stil bij de volgende onderwerpen:

Wilt u meer weten over Managed Print Services? Download gratis ons e-book en ontdek of het bij uw organisatie past.

{{cta(‘f8cc1b5d-610a-4cb6-9713-30f18f9ac81c’)}}

 

Wat is een all-in-one printer?

De naam zegt het al: een all-in-one printer is een printer met meerdere functies. Een all-in-one printer wordt daarom ook wel eens een multifunctional printer genoemd. De meest voorkomende taken van een all-in-one printer, zijn uiteraard printen, maar ook kopiëren en scannen.

In de meeste gevallen is een all-in-one printer daarom een 3-in-1 printer. Tegenwoordig komt het niet zoveel meer voor, maar ook een 4-in-1 printer is mogelijk wanneer de printer ook kan faxen.

Het belangrijkste voordeel van een all-in-one printer is dat u niet meer voor iedere functie een apart apparaat nodig heeft, zoals een printer, een scanner, een kopieerapparaat of een fax. Met één apparaat voert u al deze functies uit.

 

All-in-one printers vergelijken

Omdat er zo´n grote verscheidenheid is van verschillende soorten all-in-one printers, is het vergelijken noodzakelijk om de beste all-in-one printer te kiezen. Met een vergelijking van all-in-one printers kunt u gemakkelijk de voordelen en nadelen op een rijtje zetten en komt er de beste all-in-one printer voor uw organisatie tevoorschijn.

Wat zijn de belangrijkste punten om op te letten tijdens het vergelijken?

Verschillende afdruktechnieken

Hoewel all-in-one printers multifunctioneel zijn, is de printfunctie de belangrijkste functie. Daarom is een vergelijking van de verschillende afdruktechnieken noodzakelijk. Dit is van belang voor het printen, maar ook als u de printer gebruikt als een kopieerapparaat. Als het om de gebruikte afdruktechniek gaat, heeft u grofweg de keuze uit een laserprinter en een inkjetprinter. De technische verschillen tussen de beide printtechnieken zijn groot.

Laserprinter

Zakelijk wordt er veel gebruikgemaakt van een laserprinter. Centraal bij de lasertechniek, staat de drum en het toner. De drum is een magnetische rol waarop de afdruk wordt geprojecteerd. Drum is tonerpoeder wat door middel van de laser op de drum wordt gezet. Vervolgens wordt het papier in de printer geladen en komt het blad door verschillende verwarmde rollen. Het papier loopt langs de drum en mede door de verhitting, blijft de tonerpoeder aan het papier kleven en ontstaat er de gewenste afdruk.

Omdat de rollen waarlangs het papier loopt verwarmd zijn, kunt u een laserprinter niet direct gebruiken. De printer moet eerst opgewarmd zijn, voordat de printopdracht wordt verwerkt. Eenmaal opgewarmd, gaat het printen erg snel en kunt u grote hoeveelheden afdrukken achter elkaar verwerken.

Inkjetprinter

Bij een inkjetprinter wordt er echte inkt gebruikt. De inkt zit in speciale cartridges. De kleuren van de cartridges, worden weergegeven als CMYK. Dit staat voor de kleuren Cyaan, Magenta, Yellow en Key, oftewel zwart. Dit zijn de basiskleuren waarmee vele duizenden kleuren te maken zijn.

De inkt wordt via een spuitkop op het papier gespoten. Doordat de spuitkop op een rails zit, worden afbeeldingen en letters door middel van lijntjes op het papier gezet. Printen met een inkjetprinter vergt heel wat meer tijd dan met een laserprinter. Een inkjetprinter is relatief goedkoop in aanschaf, maar de cartridges zijn wel een stuk duurder.

De functies van een all-in-one printer

Een all-in-one printer heeft natuurlijk meerdere functies dan alleen maar printen. Het scannen van documenten en het maken van kopieën zijn de overige functies. Met een goede all-in-one printer hoeft u dus geen aparte scanapparaat of een kopieermachine aan te schaffen. Sommige all-in-one printers hebben ook nog een faxfunctie aan boord, al wordt de fax steeds minder gebruikt.

Het is wel belangrijk bij het all-in-one printers vergelijken dat u let op hoe deze overige functies zijn toegepast aan de printer. Bij zakelijk gebruik is het natuurlijk niet handig dat u ieder vel onder de glasplaat moet leggen om te scannen of te kopiëren. Als u een pak documenten wilt scannen of kopiëren dan heeft u hiervoor een automatische papierinvoer nodig.

Steeds vaker zijn er ook softwarematige functies toegevoegd aan een all-in-one printer. Als u een all-in-one printer kiest met een wifi functie, dan kunt u zelfs draadloos printen via een app op uw smartphone of tablet. Door het hybride werken is dit een functie die steeds belangrijker wordt. Verder kunt u nog aan zeer specifieke functies denken, zoals het kunnen afdrukken op A3 formaat of het dubbelzijdig afdrukken. Bij luxere all-in-one printers hoeft u voor het dubbelzijdig afdrukken het papier niet meer zelf om te draaien. De printer drukt dan direct op de twee papierzijdes.

 

De beste all-in-one printer voor uw situatie

Ook uw werkplek is van groot belang bij de keuze van de beste all-in-one printer. Als klein bedrijf kunt u wel een hypermoderne all-in-one printer aanschaffen die razendsnel is, maar dat is helemaal niet nodig en waarschijnlijk veel te duur. Met een minder snelle en uitgebreide printer kunt u alsnog professioneel printen én tegen lagere kosten. U moet dus zelf uw printgedrag in beeld brengen en betrekken bij uw keuze.

(Thuis)kantoor

Thuiskantoren zijn kleine kantoren waar het printvolume niet zo hoog is. Hoe klein het kantoor ook is, een all-in-one printer blijft in elke situatie een goede keuze. Als klein thuiskantoor is het in sommige gevallen zelfs onmogelijk om drie aparte apparaten te hebben en dan is een all-in-one printer een uitkomst. De aanschaf van een laserprinter kan hoog zijn en daarom wordt er vaak voor een inkjetprinter gekozen. Belangrijk is dan wel dat uw printvolume laag ligt. Veel printen betekent ook vaak de cartridges vervangen en dit is wel prijzig.

Klein of middelgroot bedrijf

Bent u een MKB bedrijf, dan heeft u vooral behoefte aan professioneel printen en het liefst niet te langzaam. Het printvolume is uiteraard hoger dan in een klein kantoor en dus moet u ook rekening houden met een grote papierbak. Een automatische documentinvoer (ADF) is voor en all-in-one printer voor het MKB vanzelfsprekend. Afhankelijk van de werkzaamheden, moet dubbelzijdig printen ook mogelijk zijn en een netwerkaansluiting om op afstand te kunnen printen.

Groot kantoor

Op een groot kantoor heeft u behoefte aan de meest geavanceerde all-in-one printer. Een dergelijke printer komt in grote kantoren het meest tot zijn recht en u kunt gebruikmaken van een hoge snelheid, een grote papieropslag, dubbelzijdige printen en uiteraard ook snel scannen en kopiëren. Een wifi aansluiting komt erg goed van pas, zodat medewerkers die buiten de deur werken toch de nodige documenten voor hun collega´s kunnen afdrukken.

Met een hoog printvolume is een laserprinter aan te raden. Uiteraard hangt dit af van de specifieke behoeftes, maar een laserprinter overtreft de snelheid van een inkjetprinter vele malen. Op termijn is een laserprinter ook veel goedkoper.

 

De toegevoegde waarde van managed print service

Managed print service (MPS), oftewel printmanagement, houdt een volledige inzicht in uw printgedrag in. Het gaat om het beheer van de printers, vervanging en eventueel recycling van toners, reparatie en onderhoud, inzicht in het printgedrag van medewerkers of afdelingen en ondersteuning en service. Dit alles heeft tot doel om uw gedrag bij te sturen en kosten te besparen. Wilt u een goed managed print service realiseren in uw organisatie? Neemt u dan contact op met Itec.

All-in-one printer kiezen met behulp van Itec

Voordat u uiteindelijk een all-in-one printer heeft gekozen, zijn er nogal wat vragen te beantwoorden. Om de juiste all-in-one printer te kiezen die voor uw organisatie jarenlang van dienst kan zijn ontbreekt het u wellicht aan specialistische kennis. Neemt u hiervoor contact op met Itec. Als experts op het gebied van printers en printermanagementsystemen, kunnen wij u adviseren en stap voor stap begeleiden bij het kiezen van de juiste all-in-one printer voor uw organisatie.

Wilt u meer weten over Managed Print Services? Download gratis ons e-book en ontdek of het bij uw organisatie past.

{{cta(‘f8cc1b5d-610a-4cb6-9713-30f18f9ac81c’)}}