Wat is Maatschappelijk   Verantwoord Printen (MVP)

Maatschappelijk Verantwoord Printen (MVP) is prioriteit nummer één bij Itec. De CO2-uitstoot in Nederland was in het 3e kwartaal van 2019 2,9 procent hoger dan in hetzelfde kwartaal van 2018. Elk jaar blijft het toenemen. Naast de CO2-uitstoot wordt er elk jaar 7.900.000 hectare natuurlijk bos gekapt. En er wordt jaarlijks meer dan 8.000.000 ton plastic gedumpt in onze oceaan. Tijd om hier iets aan te doen!

Wat doet de huidige markt? 

Afdrukvolumes die blijven dalen.

Printen blijft de komend 10-15 jaar relevant maar we zien de volumes die geprint worden dalen.

Ontwikkeling van machines staat stil.

Innovatie vindt alleen nog plaats op de software van machines.

Storingfrequenties die blijven dalen.

Machines worden beter en kunnen langer mee dus storingen dalen.

Huidige situatie

36-60 Maanden Economische levensduur

Er wordt geadviseerd op basis van economische levensduur apparatuur na bijvoorbeeld 5 jaar te vervangen voor nieuwe apparatuur terwijl deze nog jaren mee kunnen.

MVP

96 Maanden Technische levensduur

Een machine heeft een levensduur van gemiddeld 800.000 prints tegenover een gemiddeld verbruik van 5000 prints per maand. Theoretisch een levensduur tot wel 96 maanden mogelijk.

gebaseerd op bovenstaande feiten

Besparing realiseren: De 3 pijlers van MVP.

Maatschappelijk Verantwoord Printen is het overtuigende bewijs dat er meer wegen naar Rome leiden. Op al deze wegen is ‘besparing’ de richtingwijzer. Met MVP realiseert Itec besparingen op 3 verschillende manieren: herinzetten van LongLife machines,  inzetten nieuwe machines op basis van de technische levensduur en digitalisering. Met andere woorden: kiest u voor MVP, dan bespaart u op kosten en milieu.

Meer weten over besparen? Klik hier.

itec5
Maatschappelijk Verantwoord Printen

LongLife machines.

Itec is een dienstverlener, geen fabrikant of dealer. Om uw documentstromen te beheren, is het niet noodzakelijk om elke 5 jaar spiksplinternieuwe machines te kopen.
40% goedkoper

Technische levensduur.

In de ogen van Itec is het pure verspilling om afgeschreven machines elke 5 jaar te vervangen door de allernieuwste apparatuur. Technisch kan de machine langer mee.
50% besparing

Digitaliseren.

Met onze Document Management levert Itec een flinke bijdrage aan maatschappelijk ondernemen. Digitalisering van uw documentstromen levert u een flinke besparing op.
12% minder papier

Vraag direct een offerte aan.

De klantenservice.

Heeft u een storing of heeft u andere vragen? U kunt altijd rekenen op een snelle reactie, persoonlijke aandacht vanuit één aanspreekpunt en een passende oplossing. Ook buiten Europa ondersteunen we u op maat, dankzij een zorgvuldig geselecteerd netwerk van partners

Ga naar mijn Itec.